Quesadillas (met guacamole)

Quesadillas met gehakt of kip met guacamole en zure room mexicaanse tosti

J. en ik waren nog maar kort samen toen wij voor het eerst, geïnspireerd door Mascha (van Beautygloss, ja totaal geïnfluenced) quesadillas gingen maken. Leuke anekdote: in het oorspronkelijke recept van Mascha werd aangegeven dat je de jalapeños in plakjes moest verspreiden over de quesadillas. Ik kan je zeggen: J. zijn mond stond bijna in brand ? Belangrijke tip dus: snijd de jalapeños fijn, dan is de scherpte beter verdeeld 😉

Lees verder “Quesadillas (met guacamole)”

New York – must eat and do deel 1

New York City Big Apple Skyline One World Trade Center View

Een maand geleden waren J. en ik een weekje in New York. Begin dit jaar ben ik 30 geworden (#dirtythirty) en als cadeau heeft J. mij een reis naar New York cadeau gedaan. En wat was het gááf! Vantevoren dacht ik dat dit niet anders kon dan tegenvallen, want zoveel mensen vertelden me wat een fantastische stad het was. Maar niks is minder waar: het ís een fantastische stad, één waar ik zeker terug naar toe moet! In dit artikel vertel ik jullie waar wij gegeten hebben en wat je écht niet mag missen als je naar the city that never sleeps, but always dreams gaat.

Lees verder “New York – must eat and do deel 1”

Aspergesoep

Aspergesoep met spek ham en ei asperges bieslook

Het is weer aspergeseizoen! Ik zie ze weer in de supermarkt en ook op de markt verschijnen. Helaas is J. niet een enorme fan van asperges. Hij vindt het niet vies, maar niet lekker genoeg om het vaak te willen eten (want toegegeven: asperges zijn best duur). Maar aspergesoep, dat lust hij gelukkig wel! Laatst scoorde ik voor 2,50 een bosje en daar kon ik mooi aspergesoep van maken.

Lees verder “Aspergesoep”

Gnocchi met gepofte knoflook, spinazie en ricotta

gnocchi met geroosterde knoflook, spinazie en ricotta Delicious magazine

Sinds een half jaar heb ik een abonnement op de Delicious magazine. Zeker als je geen idee hebt waar je zin in hebt is het een bron van inspiratie. Dit recept voor gnocchi met gepofte knoflook, spinazie en ricotta komt ook van de Delicious en werd mij getipt door een vriendin. En als je kant-en-klare gnocchi koopt in de supermarkt is staat dit ook in een mum van tijd op tafel!

Lees verder “Gnocchi met gepofte knoflook, spinazie en ricotta”

Marmercake

Marmercake cake pure chocolade chocoladecake

Eerlijk? Ik ben geen diehard cake-fan. Niet zo één die meerdere recepten heeft voor verschillende soorten cake met diverse smaakjes en toppings. Maar soms heb ik wel eens cravings (nu bijvoorbeeld, terwijl ik dit typ) naar een lekker stukje cake. Onlangs dacht ik dus ook weer eens, laat ik eens een marmercake bakken. Maar dan niet eentje die je kant-en-klaar koopt in een pak en alleen nog maar eieren bij hoeft te doen. Nee, gewoon from scratch.

Lees verder “Marmercake”

Thaise gehaktpizza

Thaise gehaktpizza pizzadeeg

Af en toe vind ik het fijn om te bestellen bij Marley Spoon of Hellofresh, je doet namelijk echt hele leuke inspiratie op! Gerechten die je niet zo snel zou bedenken of combinaties waar je niet direct ‘Ja!’ tegen zou zeggen in de supermarkt. Deze Thaise gehaktpizza weer zo’n gerecht die we voor het eerst geprobeerd hebben bij Marley Spoon en na wat tweaks (ja, ik kan dat toch niet laten) eentje die ik graag met jullie deel!

Lees verder “Thaise gehaktpizza”

Zelfgemaakte pastasaus

Zelfgemaakte pastasaus bolognese pastasaus

Dit kan ik toch wel een klassieker noemen bij ons thuis: zelfgemaakte pastasaus. Het is een origineel recept van J. (hij vroeg mij dit specifiek te vermelden, bij deze) en we zijn begonnen met het maken van onze eigen pastasaus jaren terug. Hij is een tijd terug van weggeweest, we zijn 1,5 jaar geleden verhuisd en toen zijn we om geen bijzondere reden gestopt met het maken van deze saus. Maar sindsdien weer herontdekt!

Lees verder “Zelfgemaakte pastasaus”