Ik houd er niet van om eten weg te gooien. Soms heb je een recept waarbij je een ingrediënt nodig hebt, maar waarbij je wel een flinke hoeveelheid nog over houdt. Dit had ik laatst met een recept waarbij ik cheddar nodig had. Dus ik doe wat ik dan altijd doe: op internet inspiratie op doen hoe ik het ingrediënt alsnog kan verwerken tot iets lekkers! En zo kwam ik deze hartige scones met bacon en cheddar tegen.
Lees verder “Hartige scones met bacon en cheddar”Romige kip met spinazie en champignons
Deze romige kip met spinazie en champignons kan je eten met zo wel rijst, als met pasta. Het gerecht doet qua smaak een klein beetje denken aan Boeuf Stroganoff (minus de boeuf). Ik was op zoek naar een gerecht met kip, dat paste bij rijst (daar had ik op dat moment zin in), met spinazie, een romige saus en niet te veel poespas. En zo ontstond dit gerecht!
Lees verder “Romige kip met spinazie en champignons”Zelfgemaakte burgers: want die zijn het lekkerst!
Burgers, je hebt ze in alle vormen en maten. Verse burgers zijn natuurlijk het lekkerste, maar je hebt ook de diepvriesvarianten. Deze laatste zijn niet mijn favoriet, ik vind een burger waarbij je het vlees kunt proeven in plaats van een soort platte frikandel echt een stuk lekkerder. Maar bijtijds kan dat ook lekker zijn. Je kunt natuurlijk ook hamburgers kopen in de supermarkt, maar toch gaat er niks boven zelfgemaakte burgers.
Lees verder “Zelfgemaakte burgers: want die zijn het lekkerst!”Tavuk Sis Kebab
Tavuk Sis Kebab met kerriemayonaise
Dit gerecht heb ik geïnspireerd op een gerecht van de Bazar, een restaurant waarbij de keuken inspiratie haalt uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ik bestel namelijk áltijd de Tavuk Sis Kebab and it never disappoints. Overigens is Bazar behalve lekker ook nog eens ongelofelijk vriendelijk geprijsd, aanrader dus als je in Rotterdam of Amsterdam bent! Maar als je daar geen tijd voor hebt probeer dan eens mijn Tavuk Sis Kebab-stijl roerbakgerecht met kruidige rijst en kerriemayonaise!
Lees verder “Tavuk Sis Kebab”Tips & Tricks bij het koken en bakken
Door de jaren heen heb ik als foodie veel gekookt en gebakken, veel tv-shows gekeken, veel op internet gelezen over recepten. Daarbij heb ik een behoorlijk aantal dingen in mijn routine verwerkt als ik ga koken of bakken, waardoor ik het voor mezelf een stuk makkelijker maak. Vandaag deel ik graag met jou een paar van mijn tips & tricks bij het koken en bakken!
Lees verder “Tips & Tricks bij het koken en bakken”Caesar-stijl maaltijdsalade met gebakken kip
Af en toe hebben wij van die periodes dat we tegen elkaar zeggen “Deze week even iets gezonder eten”. En dan staat deze Ceasar-stijl maaltijdsalade met gebakken kip eigenlijk áltijd wel op het menu voor die week. Ik zeg ‘Ceasar-stijl’ omdat het ‘echte’ recept voor Ceasar-salade véél minder ingrediënten bevatte, volgens Wikipedia dan. Want zelfs Martha Stewart haar ‘Classic Ceasar Salad’ is een stuk minder klassiek als je het lijstje van Wikipedia bekijkt. Anyhow, ik weet in ieder geval dat kip er niet per sé in hoort, dus vandaar de naam. Maar het is lekker, relatief gezond én vullend. Wat wilt een mens nog meer?
Lees verder “Caesar-stijl maaltijdsalade met gebakken kip”Pasta met spinazie-tomatensaus en gehaktballetjes
Een bord pasta is op zichzelf al comfort food, maar doe er gehaktballetjes bij en ik ben helemaal om 😉 Spaghetti meatballs is een bekende combinatie die over de hele wereld wel veel gegeten wordt. Deze pasta met spinazie-tomatensaus en gehaktballetjes is een iets groenere versie ervan. En door de spinazie zit er extra groente bij, lekker én gezond!
Lees verder “Pasta met spinazie-tomatensaus en gehaktballetjes”Vis en papillotte bereiden
Vis en papillotte bereiden houdt in dat je vis bereidt door deze gaar te stomen in afgesloten pakketje. Traditioneel wordt hiervoor bakpapier gebruikt, maar aluminium folie zie je ook. De vis wordt gaar gestoomd en krijgt door de combinatie van kruiden en eventueel extra toegevoegde vocht (water, bouillon of wijn) een heerlijke subtiele smaak. En papillotte is Frans voor ‘in folie’.
Lees verder “Vis en papillotte bereiden”Chinese koekjes (Ma Fah)
Het recept voor deze Chinese koekjes komt uit het zelfde receptenboek als de pudding. Hierin worden ze New Years Crullers genoemd. Om eerlijk te zijn heb ik deze Chinese Ma Fah koekjes nog nooit gegeten met Chinees (of ‘Westers’) Nieuwjaar. Maar, lekker zijn ze wel en dan hoeft het echt geen feestdag te zijn om ze te mogen eten 😉 De koekjes zijn lekker bros, knapperig en niet te zoet! Het recept is ook nog eens reuzesimpel.
Lees verder “Chinese koekjes (Ma Fah)”Chicken pot pie (met aardappelpuree)
Voor een Nederlandse blog een beetje vreemd om een Engelse titel te hebben voor een recept, echter vond ik ‘Kippenpastei met aardappelpuree’ toch echt niet lekker klinken. Dus we houden het bij chicken pot pie. Het klassieke recept voor chicken pot pie is volgens mij met bladerdeeg of een hartige taartdeeg. Maar ook met aardappelpuree zie je dit vaak voorbij komen. Een lekker recept voor koudere dagen!
Lees verder “Chicken pot pie (met aardappelpuree)”